Spiru Haret
Директор
Ambroci Victor


Год основания: 1964
профиль: liceu teoretic
кол-во учеников: 851
кол-во учителeй: 62
сайт лицея: www.spiruharet.md

Adresa: mun.Chişinău, sector Buiucani,

str.Maria Cebotari 53, tel. 226011 

 

SCURT ISTORIC

La 1 septembrie 1964, pe strada Maxim Gorki, 53 din Chişinău, îşi deschide uşile Scoala medie rusă nr.56 cu o capacitate de 1164 de locuri. La scurt timp, şcoala a devenit un important factor de cultură, promotoare a ştiinţei, cea mai bună din oraş. Profesorii, care s-au perindat de-a lungul anilor, au plămădit şi au crescut mai multe generaţii de elevi de o înaltă ţinută intelectuală. Din cei 57 de elevi ai primei promoţii, 1964 –1965, 9 au absolvit cu medalie (5 de aur şi 4 de argint).

 

Începînd cu anul 1992, cu sprijinul Primăriei mun. Chişinău, primar Nicolae Costin, Direcţiei Generale Învăţămînt Chişinău, şef Anatol Mocrac, Scoala medie rusă nr.56 este reorganizată în scoală naţională. Director-adjunct din 1992, iar din 1993 director devine Victor Ambroci, care începe înmatricularea primilor elevi în clasa I cu studierea în limba română, urmînd, mai apoi, înscrierea şi la următoarele trepte ale şcolii primare. În consecinţă, s-a reuşit în doar 3 ani a deschide şi treapta de gimnaziu. Mai multe clase ruseşti au fost transferate la şcolile şi liceile ruse din vecinătate.

 

Graţie eforturilor depuse de către colectivul pedagogic,  prin Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova nr.729 din 24 iulie 2000 şcoal medie nr.56 este reorganizată în Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

 

În prezent în liceu studiază 29 de clase, 17 clase gimnaziale şi 12 liceale cu un efectiv general de elevi de 874 de elevi.

 

CERCURI DE INTERESE

Nr.

Denumirea


Conducător 

1.

Ansamblul folcloric

Valentina Osoianu

2.

Studioul vocal “Clasa vedetelor”,

Ştefan Caranfil

3.

Corul “Allegro”

Ştefan Caranfil

4.

Clubul de fotografie artistică

Nicolae Pojoga

5.

Cercul de lucru manual pentru fete“Meşteriţele”

Tamara Suvorov

6.

Cercul de lucru manual pentru băieţi “Tînărul tîmplar”

Vladimir Diordiev

7.

Cercul “Tînărul ziarist”

Victor Ambroci

 

Publicaţii:

Ziarul “Vlăstarul”;

Revista ştiinţifico-metodică “Convorbiri didactice”.