Constantin Sibirschi
Director
Macari Pavel


Anul fondării: 1944
profil: real
număr elevi : 498
număr profesori: 66
site-ul liceului: www.sibirsky.org

Adresa: mun.Chişinău, sector Centru, str. Lech Kaczynski, 4, tel. 022 72 90 38, 022 72 90 35

E-mail: info@sibirsky.org

 

SCURT ISTORIC

La sud-vestul oraşului Chişinău, în vecinătatea Televiziunii Naţionale se află liceul rus „Constantin Sibirschi”, fosta şcoală moldo-rusă Nr.23 „Gheorghii Dimitrov”. Şcoala a fost deschisă în 1944. La început aici îşi avea sediul şcoala primară, în care studiau copii din clasa I până în clasa a IV. Apoi şcoala devine de şapte ani de studii, ulterior este transformată în şcoală medie incompletă unde se studia până în clasa a VIII. În anul 1967 şcoala este reorganizată în scoală medie generală.

 

În anul 1992 liceul a obţinut statutul de liceu-gimnaziu, iar în 1996 statutul de liceu „Constantin Sibirschi”. Prima promoţie a absolvenţilor liceului a avut loc în 1999. Până în prezent au absolvit liceul 240 copii. Liceul are profilul real. Elevii din liceu ocupă locuri de frunte la concursurile şi olimpiadele municipale, republicane şi internaţionale.

 

În prezent în liceu studiază 611 de elevi în 25 de clase. Corpul didactic constituie 75 profesori.

 

În liceu se celebrează anual concursul de frumusețe și inteligență "Miss Farmec". Echipa noastră de baschet este câștigătorul în liga superioară între licee a municipiului Chişinău. Şi collectivul „Zadorinki” este participant permanent la festivaluri etno-culturale. Grupul folcloric „Doruleţ” la concursurile de iarnă „Să trăiţi, să înfloriţi” participă şi ia locuri premiante.

 

CERCURI DE INTERESE

Nr.

Denumirea

Conducător

1.

Cercul de dans «Вдохновение»

Cropivniţcaia G.

2.

Cercul de dans  «Парадиз»

Braghiş V.

3.

Cercul de dans «Кнопочки»

Coşec N.

4.

Cercul etno-folcloric «Задоринки»

Fazlî  М.

5. Cercul etno-folcloric “Doruleţ” Todorova G.

 

SECŢII SPORTIVE

Nr.

Denumirea

1.

Tenis

2.

Volei

3.

Baschet

4.

Fotbal

5.

Şah

6.

Gimnastică